Autoverzekering Vergelijken

Wanneer jij de eigenaar van een auto bent moet je deze laten verzekeren en om de goedkoopste premie te vinden is autoverzekering vergelijken altijd slim. Deze verplichte verzekering geldt overigens niet alleen in Nederland, maar in de hele Europese Unie. Een autoverzekering kan uitgebreide en minder uitgebreide dekking bieden, afhankelijk van de wensen van de verzekerde, en het bedrag dat hij bereid is om aan premie af te dragen. De goedkoopste variant van een autoverzekering is de WA-verzekering, de verzekering waarmee alleen schade wordt gedekt die jij veroorzaakt bij andere weggebruikers. Deze verzekering is hoe dan ook verplicht voor elke eigenaar van een motorrijtuig. Afhankelijk van de aanbieder kan de hoogte van de premie van een (WA-)verzekering uiteraard verschillen, daarom is autoverzekering vergelijken verstandig voordat je een premie afsluit.

Basisgegevens

  • 1 Basisgegevens
  • 2 Vergelijken
  • 3 Dekkingen
  • 4 Persoonsgegevens
  • 5 Akkoord

Bereken de premie van uw autoverzekering

Vul hieronder uw gegevens in en op de volgende pagina vergelijken wij de prijzen van de autoverzekeringen.

Uw auto

Kenteken
Op basis van uw kenteken zoeken wij uw auto merk, model en uitvoering op. Aan de hand daarvan kunnen we o.a. de dagwaarde schatten en de juiste premies berekenen.
Extra accessoires verzekeren?
Accessoires zijn spullen die niet in of op uw auto zaten toen deze uit de fabriek kwam. Wilt u dat naast uw auto ook uw ingebouwde accessoires zoals geluidssysteem en navigatie goed verzekerd zijn tegen schade en diefstal? Dan kunt u hier aangeven wat de waarde is van deze accessoires. Per verzekeraar zijn vaak standaard al bepaalde bedragen verzekerd, dit wordt voor u verwerkt in de vergelijking.
Let op! Accessoires die u volgens de wet niet mag hebben en / of ook bruikbaar zijn buiten de auto, zoals radardetectie apparatuur en draagbare navigatie, vallen niet binnen de dekking.
Waarde audio accessoires
Geef hier de waarde op van audio accessoires die in de auto aanwezig zijn, zoals radio en speakers. Let op dat ingebouwde navigatie met audiofunctionaliteit ingevuld dient te worden bij Overige accessoires
Waarde overige accessoires
Geef hier de waarde op van alle overige accessoires die in of op de auto aanwezig zijn. Voorbeelden hiervan zijn Navigatie, optische aanpassingen zoals velgen en een niet af-fabriek alarmsysteem.

Uw gegevens

Geboortedatum
Postcode
Huisnummer
Schadevrije jaren
Vul hier het aantal schadevrije jaren in dat u hebt opgebouwd. Deze vindt u op uw laatste polisblad of kunt u bij uw huidige verzekeraar opvragen indien u het polisblad niet direct kunt vinden. Wij controleren uw schadevrije jaren in een online databank, Roydata. Als het aantal afwijkt, kan dat een andere premie opleveren. Rijdt u een lease auto? Vul dan het aantal jaren in dat u schadevrij hebt gereden en stuur ons uw leaseverklaring (max. 3 jaar oud) op. Deze vraagt u op bij uw leasemaatschappij.
Aantal kilometers per jaar
Dekking

WA

De verplichte basisdekking. Schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt wordt binnen de voorwaarden vergoed, eigen schade niet.

WA + Beperkt Casco

Ook wel WA+ genoemd. Zaken als diefstal, inbraak en ruit-, brand- of stormschade aan je eigen voertuig worden vergoed. Schade aan je auto door eigen schuld niet.

WA + Volledig Casco

Vaak All Risk genoemd. Schade door een ongeluk of gebeurtenis die je zelf hebt veroorzaakt en bijvoorbeeld vandalisme wordt ook vergoed.

Over deze vergelijking

De WA Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken via Goedverzekerd.netWanneer je zo min mogelijk premie wilt betalen zal je normaalgesproken kiezen voor een WA-verzekering. Deze verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt aan andere weggebruikers door een ongeluk dat de verzekerde (meestal de bestuurder van de auto) veroorzaakt. Dat betekent dus heel duidelijk dat schade aan je eigen auto die door jouw schuld ontstaat niet vergoed wordt. Kortom, rijd je zelf je eigen auto in de prak dan zijn de kosten gewoon voor jezelf. Onder de WA-verzekering kom je niet uit, wanneer je zo dom bent om zonder WA-verzekering in de auto te stappen en je veroorzaakt een ongeval is de kans groot dat je voor de rest van je leven bezig bent met het betalen van de schade.

In het geval van een ongeval dat door jou wordt veroorzaakt ben je namelijk niet alleen aansprakelijk voor het betalen van de schade aan de auto van het slachtoffer, ook eventuele medische kosten zoals bijvoorbeeld een ziekenhuisopname moeten door jou worden betaald. Wanneer je een WA-verzekering afsluit moet je er rekening mee houden dat de hoogte van de premie tijdens het autoverzekering vergelijken en afsluiten afhankelijk is van onder andere je leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd en het type auto dat je rijdt.

De WA+ Autoverzekering vergelijken

De standaard WA-verzekering is wellicht wat karig, omdat deze verzekering schade aan je eigen voertuig niet dekt. Dat is de reden dat veel autobezitters liever kiezen voor een WA+-verzekering. Deze verzekeringsvorm wordt ook wel de verzekering met beperkt casco genoemd. Als je deze verzekering afsluit ben je verzekerd tegen schade aan je eigen auto wanneer de schade niet ontstaan is door een botsing met een andere weggebruiker. Je kunt hierbij denken aan diefstal van het voertuig, brand, stormschade en schade door het breken van de autoruiten. In vrijwel alle gevallen wordt ook de schade die ontstaat bij een aanrijding met een dier vergoed. Een WA+-verzekering dekt dus beduidend meer vormen van schade en het rechtstreekse gevolg daarvan is dat de premie die je voor deze verzekering moet betalen een stuk hoger is dan bij een standaard WA-verzekering.

Allriskverzekering vergelijken

Wil jij met een zeer veilig gevoel de weg op dan kan je overwegen om een WA-verzekering met volledig casco af te sluiten. Deze verzekering staat bekend onder de naam allriskverzekering en die naam doet de WA-verzekering met volledig casco zeker eer aan. schade aan een wederpartij wordt gedekt, diefstal, brand en stormschade worden gedekt, maar ook (in tegenstelling tot de WA- en de beperkt cascoverzekering) wordt bij een allriskverzekering de schade aan je eigen auto die ontstaat bij een door jou veroorzaakt ongeval volledig gedekt. Hetzelfde geldt voor een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld als je van de weg raakt. Zijn er nog meer mogelijkheden waardoor je schade op kan lopen? Je hoeft je met de allriskverzekering nog steeds geen zorgen te maken want elk van buitenkomend onheil wordt gedekt.

Wanneer kies je voor welk type autoverzekering?*

Jij bent als eigenaar van de auto natuurlijk degene die beslist in welke mate (minimaal WA) jij je auto wilt laten verzekeren. Er is echter wel een regeltje waar je aan vast kunt houden wanneer je tijdens het autoverzekering vergelijken met deze keuze geconfronteerd wordt. Dat heeft alles te maken met de leeftijd van je auto.

Globaal kan je er van uitgaan dat een auto die ouder is dan tien jaar met een WA-verzekering alleen ruim voldoende verzekerd is. de dagwaarde van een dergelijke auto is namelijk zo laag dat je de auto bij een ongeval in principe af kan schrijven, deze regel geldt overigens nadrukkelijk niet voor oldtimers!

Heb je echter een auto die tussen de zes en tien jaar oud is dan is een WA-verzekering qua dekking wel vrij beperkt. In dat geval kies je beter voor een WA+-verzekering (WA met beperkt casco). Bij een auto tussen de zes en de tien jaar oud is het namelijk nog aan te raden om de schade te laten herstellen en deze herstelwerkzaamheden door je verzekeraar te laten vergoeden. Te denken valt hierbij aan schade door diefstal, brand of storm.

Een allriskverzekering is alleen een aantrekkelijke optie wanneer je een vrij nieuwe auto hebt; globaal in de leeftijd van nul tot vijf jaar oud. Dergelijke auto’s zijn meestal nog zo veel waard dat het in vrijwel alle gevallen aan te raden is om de auto te laten herstellen. Ben je allrisk verzekerd dan maakt het niet uit wat de oorzaak van de schade is, tenzij je die zelf opzettelijk aan je auto hebt toegebracht.

*Bron: Hoyhoy.nl

Schadevrije jaren

Bij vrijwel alle verzekeraars daalt de hoogte van de premie op het moment dat je een aantal jaren schadevrij hebt rondgereden. Je toont namelijk op die manier aan dat je een verantwoorde weggebruiker bent die weinig risico op schade loopt, tijdens het autoverzekering vergelijken kun je de verschillen in premie zien op basis van het aantal schadevrije jaren. Deze regeling wordt de bonus-malusregeling genoemd. De regeling is echter nog veel bekender onder de term no-claimkorting. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om niet direct te zakken op de schaal van de bonus-malusregeling als je één schade claimt, hiervoor betaal je overigens wel een toeslag op je premie.

Kortom: Let tijdens het vergelijken van autoverzekeringen altijd op het type dekking en let goed op of je het juiste aantal schadevrije jaren gebruikt tijdens het berekenen.

Details over de verschillende autoverzekeringen in deze Vergelijking:

Aegon
ANWB
Centraal Beheer Achmea
Delta Lloyd
Ditzo
FBTO
Inshared
Nationale Nederlanden
Ohra
Onna Onna
Polis Direct
Unive
Wit Geld
Zelf.nl
Autoverzekering Vergelijken
4.55 (91.03%) 29 beoordelingen