Autoverzekering voor 1 dag

Het klinkt misschien vreemd: een autoverzekering voor 1 dag. Want wie verzekert zijn auto nu voor maar 24 uur? Toch komt dit regelmatig voor, en de kans is eigenlijk best groot dat u op een gegeven moment ook een autoverzekering voor 1 dag moet of wilt afsluiten. Er zijn situaties denkbaar waarin een eendagsverzekering de ideale oplossing is. Want wat wel duidelijk is, dat is dat een verzekering voor slechts 1 dag in elk geval goedkoper is dan een verzekering voor een langere tijd.

Klik hier om direct een verzekering voor 1 dag af te sluiten >

Waarom een autoverzekering voor 1 dag?

Stel dat u een auto wilt doorvoeren naar het buitenland, dan is het natuurlijk een beetje een onzinnig idee om een standaard WA-verzekering af te sluiten. De auto rijdt namelijk maar 1 dag in Nederland, de dag van de doorvoer. Tegelijkertijd is het onwenselijk (zeg maar gerust onverantwoord) om onverzekerd de weg op te gaan.

De perfecte oplossing is in zo’n geval een autoverzekering voor 1 dag. Op zich kunt u bij vrijwel elke verzekeringsmaatschappij een dergelijke verzekering afsluiten. Het enige dat verschilt zijn de prijzen.

Ook bij een autoverzekering voor 1 dag is het dus lonend om goed te vergelijken. In het geval van het doorvoeren van een auto hebt u echter aan alleen een verzekering niet genoeg. U hebt namelijk ook een kentekenbewijs nodig. Speciaal voor dit soort gevallen is het mogelijk om bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een zogenaamd transitokenteken aan te vragen.

Let goed op: u hebt dus zowel een kentekenbewijs als een autoverzekering (voor 1 dag) nodig om aan alle wettelijke vereisten te voldoen die gesteld worden bij de doorvoer van een auto.

Klik hier om direct een verzekering voor 1 dag af te sluiten >

Verzekering voor APK

Autoverzekering voor 1 dag

Het geval dat wellicht het meest voorkomt en waarbij het interessant is om een autoverzekering voor 1 dag af te sluiten is een verzekering om naar het keuringsstation voor de APK te rijden. In veel gevallen sluit iemand die dit doet vervolgens een standaard autoverzekering af, maar dat hoeft natuurlijk niet. Stel dat u nog niet van plan bent om de auto te gebruiken (u hebt bijvoorbeeld een oldtimer die u alleen in de zomer wilt gebruiken) dan is dat namelijk zonde van het geld.

Om naar de keuring te rijden hebt u echter wel een verzekering nodig. Een autoverzekering voor 1 dag is dan precies wat u zoekt. om in een dergelijk geval aan alle vereisten te voldoen hebt u ook nog een kentekenbewijs nodig. U hebt geluk: dit kost u geen extra geld. Speciaal voor dit soort gevallen is het eendagskentekenbewijs geïntroduceerd. Dit bewijs kunt u aanvragen bij de RDW en is helemaal gratis.

Zakelijk verzekeren

Hebt u op zakelijke basis een auto nodig die u slechts 1 dag wilt gebruiken? In de meeste gevallen zal de partij waar u de auto van leent, huurt of leaset ervoor zorgen dat de verzekering in orde is. Toch zijn er situaties denkbaar waarbij u de verzekering zelf moet regelen. Omdat u een auto leent die niet verzekerd is, omdat de eigenaar niet verwachte dat de auto de weg op zou gaan bijvoorbeeld. Het spreekt voor zich dat een verzekering voor 1 dag dan een goedkope oplossing is om veilig achter het stuur te kunnen kruipen.

Overige voertuigen

Hoewel het vanzelfsprekend is noemen we het hier toch nog maar even: een autoverzekering voor 1 dag hoeft niet per se betrekking te hebben op een personenauto. Ook een vrachtwagen of bestelbus (grijs kenteken) die u maar één dagje nodig hebt kan natuurlijk op deze manier verzekerd worden. Datzelfde geldt overigens voor een motor. Bij een aantal verzekeraars is het zelfs mogelijk om een caravan of camper te selecteren als voertuig dat voor 1 dag verzekerd moet worden.

Klik hier om direct een verzekering voor 1 dag af te sluiten >

4.7/533 ratings