Huisdierenverzekering vergelijken

Waarom Huisdierenverzekering vergelijken? Voor veel mensen neemt een huisdier een belangrijke plaats in hun leven in. Wanneer u een aantal jaar een hond, kat of een ander huisdier hebt raakt u daaraan gehecht. Dat u dus het beste voor uw huisdier wilt is dan ook niet zo vreemd.

Dat kan echter wel betekenen dat er soms (hoge) onvoorziene kosten om de hoek komen kijken. Bijvoorbeeld wanneer uw hond of kat ziek wordt of een operatie moet ondergaan.

Voor wie erg aan zijn of haar huisdier gehecht is zal het geen vraag zijn: uiteraard geeft u uw dier de medische zorg die het nodig heeft! In dat geval is het echter wel verstandig om de zaken omtrent de dekking van de kosten vooraf goed te regelen. Dat doet u met een huisdierenverzekering.

>> Bekijk de Meest Gekozen Huisdierenverzekering <<

Een huisdierenverzekering zorgt er namelijk voor dat er allerlei (medische) kosten vergoed worden waar u als eigenaar van een kat, hond of ander dier mee te maken kan krijgen. Natuurlijk is het dan wel noodzakelijk om de juiste huisdierenverzekering af te sluiten. Huisdierenverzekering vergelijken kan u helpen bij het kiezen van de juiste verzekering.

Huisdierenverzekering vergelijken voor hond of kat

In veel gevallen gaat het bij huisdierenverzekering vergelijken om een verzekering voor een hond of kat. Deze twee diersoorten staan voor de meeste mensen het meest dichtbij en er groeit in de loop van de tijd een hechte band tussen het baasje en de hond/kat.

Dit wil overigens niet zeggen dat eigenaren van een huisdier niet ook met een andere diersoort een bijzondere relatie op kunnen bouwen. Kijken we echter naar de cijfers dan blijkt dat de eigenaar van een dier vaak bereid is vrij hoge kosten te maken wanneer het zieke dier een hond of kat betreft.

Een behoorlijk groot aantal verzekeraars houdt zich dan ook met name bezig met het aanbieden van een verzekering die betrekking heeft tot deze twee diersoorten.

Huisdierenverzekering voor andere diersoorten

Huisdierenverzekering vergelijken

Bent u eigenaar van een ander dier dan een hond of een kat dan betekent dat (gelukkig) niet altijd dat het niet mogelijk is om een huisdierenverzekering voor uw dier af te sluiten. Er zijn namelijk ook verzekeraars die verzekeringen aanbieden voor andere dieren, zoals bijvoorbeeld konijnen.

Wie beseft hoe gehecht met name kinderen aan een konijntje kunnen zijn snapt direct waarom ook hiervoor een markt is. Zelfs voor wie een papegaai wil verzekeren zijn er overigens mogelijkheden.

Standaard- en aanvullende modules

Zoals ook bij uw eigen zorgverzekering moet u bij (het vergelijken van) de huisdierenverzekering een afweging maken tussen de verschillende pakketten die door de verzekeraars aangeboden worden. Die afweging vergt een goede vergelijking en u moet voor uzelf ook zo ongeveer weten hoeveel premie u bereid bent te betalen.

Tevens is het tijdens het huisdierenverzekering vergelijken verstandig om een inschatting te maken van de risico’s die uw huisdier loopt. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat bepaalde hondenrassen vaker gebitsproblemen hebben dan andere soorten honden. Ook voor een kat is het ras van belang omdat elk ras over het algemeen specifieke risico’s loopt.

Punten om extra op te letten

Een behandeling die vaak niet standaard in het basispakket zit is een castratie of sterilisatie van de hond of de kat. Hoewel het in eerste instantie niet zo’n aardig idee lijkt om uw huisdier zijn vruchtbaarheid te ontnemen is het vaak op een gegeven moment wel een verstandige beslissing.

Voor het welzijn van uw dier, maar ook om te voorkomen dat u ongevraagd met allerlei nakomelingen wordt geconfronteerd. Een ander zeer belangrijk punt is het gebit van de hond of de kat. Gebitsproblemen komen bij huisdieren relatief vaak voor. Dit levert ongemak en pijn op, maar daarbij kunnen tandontstekingen ook een zeer negatief effect hebben op de algehele gezondheidstoestand van het dier.

Het is bekend dat gebitsaandoeningen bijvoorbeeld kunnen leiden tot hartaandoeningen. Omdat tandheelkundige zorg (ook voor huisdieren) een behoorlijke kostenpost kan zijn moet u om voor vergoeding in aanmerking te komen meestal een extra module afsluiten.

>> Bekijk de Meest Gekozen Huisdierenverzekering <<

Vergoedingen bij overlijden huisdier

Een vergoeding waar u bij het huisdierenverzekering vergelijken en afsluiten van uw verzekering het liefst niet over na wilt denken is een module waarmee de kosten van een crematie van uw huisdier worden vergoed. Toch is het wel verstandig om u te realiseren dat uw hond of kat helaas niet het eeuwige leven heeft.

Wilt u uw huisdier op een waardige manier cremeren dan komen daar kosten bij kijken. Een vergoeding vanuit de huisdierenverzekering vergoedt de pijn in elk geval financieel een beetje.

Algemene aandachtspunten bij afsluiten huisdierenverzekering

Op bepaalde punten verschilt een huisdierenverzekering niet van een willekeurige andere verzekering. Dat betekent dat u bij het afsluiten en vergelijken van een huisdierenverzekering op een aantal verzekeringszaken moet letten.

Uiteraard is het verstandig om, voordat u een verzekering afsluit, de polisvoorwaarden van de betreffende huisdierenverzekering goed door te lezen. Zo is het bijvoorbeeld vrij gebruikelijk dat in de polisvoorwaarden staat dat een huisdier een identificatiechip moet dragen om voor de verzekering in aanmerking te komen.

Let tijdens het huisdierenverzekering vergelijken ook goed op dat de leeftijd van uw huisdier een beletsel kan vormen. Vanwege het hogere risico op medische kosten is het bij een aantal verzekeraars niet mogelijk om een huisdierenverzekering af te sluiten als het dier al een bepaalde (hoge) leeftijd heeft bereikt.

4.3/514 ratings