Inboedelverzekering Vergelijken

Inboedelverzekering vergelijken? Met onze handige vergelijker kun je binnen enkele stappen een geschikte inboedelverzekering vinden.

>> Klik hier voor de meest gekozen inboedelverzekering 2018 <<

Over deze vergelijking

De inboedelverzekering, wellicht één van de meest onderschatte verzekeringen die er op de markt zijn. toch merk je pas hoe nuttig het is om een inboedelverzekering te hebben als je in de situatie terecht komt waarbij er schade ontstaat aan je eigendommen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hierbij is schade door brand. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de inboedelverzekering officieel is ingedeeld bij de brandverzekeringen.

Overigens heeft één van de belangrijkste redenen dat mensen niet over een inboedelverzekering beschikken te maken met het feit dat een inboedelverzekering niet door de overheid verplicht is gesteld, kortom: je hoeft hem niet af te sluiten, toch is inboedelverzekering vergelijken en er eentje afsluiten verstandig.

Inboedelverzekering vergelijken via Goedverzekerd.netWanneer je iemand vraagt waarom diegene geen inboedelverzekering heeft afgesloten zijn de antwoorden vaak voorspelbaar. Echte klassiekers zijn wat dat betreft de opmerking “hier gebeurt toch nooit wat” en de opmerking “mijn inboedel is zo klein, veel schade kan er nooit ontstaan”.

Als je even nadenkt besef je eigenlijk direct dat deze opmerkingen absoluut geen hout snijden, een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en brand breekt juist uit wanneer je daar absoluut niet op bedacht bent. En die opmerking over een kleine inboedel? Als de boel beschadigd raakt merk je pas hoe veel eigendommen je in de loop van de tijd hebt verzameld.

Zelfs studenten zijn tegenwoordig in bezit van dure (elektronische) apparaten zodat ook voor deze groep inboedelverzekeringen vergelijken zeker geen overbodige luxe is.

De uitgebreide inboedelverzekeringen vergelijken

De naam uitgebreide inboedelverzekering kan een beetje misleidend overkomen, dat komt omdat de uitgebreide verzekering de verzekering is die juist het minst dekt, en daardoor ook de laagste maandpremie heeft. De reden dat er toch van een uitgebreide verzekering wordt gesproken heeft te maken met het feit dat een inboedelverzekering onder de brandverzekeringen valt.

In die zin is de inboedelverzekering zeker uitgebreid omdat niet alleen schade als gevolg van brand wordt gedekt, maar ook schade die veroorzaakt wordt door wateroverlast (door regen), diefstal, vandalisme of storm. Oorzaken van schade die niet worden vergoed zijn bij de uitgebreide verzekering bijvoorbeeld schroeiplekken of gesmolten eigendommen, tijdens het inboedelverzekering vergelijken is het altijd verstandig rekening te houden met de dekking van de verzekering.

De extra uitgebreide inboedelverzekering vergelijken

Besluit jij tijdens het inboedelverzekering vergelijken een inboedelverzekering af te sluiten dan is de kans heel groot dat je voor de extra uitgebreide variant gaat. Veruit de meeste particulieren die een inboedelverzekering hebben afgesloten kiezen voor de extra uitgebreide dekking.

Doordat er meer oorzaken van schade worden aangemerkt als oorzaken die vergoed worden is de kans dat je schade vergoed krijgt met de extra uitgebreide dekking (zoals je mag verwachten) groter.

Onder meer schade die ontstaat door diefstal van tuinmeubilair of tuingereedschap wordt gedekt, maar ook schroeiplekken die zijn ontstaan in bijvoorbeeld tapijten vallen onder deze dekking.

Doordat de mate van dekking bij de extra uitgebreide variant hoger is dan bij de uitgebreide inboedelverzekering ligt de maandpremie van de eerstgenoemde vanzelfsprekend een stukje hoger.

Inboedelverzekeringen met bijna volledige dekking vergelijken

Wanneer jij je over echt helemaal niets druk wilt hoeven maken is er goed nieuws voor je. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een extreem uitgebreide verzekering in het pakket en als je daar voor kiest ben je verzekerd tegen bijna alles wat je kan overkomen.

De aanbieders van deze verzekering spreken bij deze variant dan ook meestal over een inboedelverzekering die “alle van buiten komende onheilen” dekt.

Overigens is deze benaming wederom enigszins misleidend omdat er nog steeds situaties zijn waarin de inboedelverzekering (hoe uitgebreid de dekking ook mag zijn) de schade niet vergoedt.

Voorbeelden hiervan zijn onder meer het ontploffen van een kerncentrale of het uitbreken van een oorlog. Ook een aardbeving valt hieronder omdat zogenaamde calamiteiten niet onder de inboedelverzekering vallen.

Wat valt onder je inboedel?

Bij het inboedelverzekering vergelijken en afsluiten is het natuurlijk altijd de vraag wat er precies wordt gedekt. Om dit precies te weten te komen is het noodzakelijk om je goed te laten informeren, of beter nog, om de voorwaarden van de verzekering door te lezen.

In de juridische zin wordt er onder inboedel verstaan dat dit om roerende zaken in de huishouding gaat. Roerend betekent in feite dat je het voorwerp kunt verplaatsen.

Hoewel je het waarschijnlijk niet verwacht vallen ook gezelschapsdieren onder de inboedel, evenals fietsen, brommers en aanhangwagens. Een auto of motor valt dan weer niet onder de dekking van de inboedelverzekering, en ook geld of waardepapieren zal je op een andere manier moeten verzekeren.

Let op voor onder- of oververzekering

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit zou je denken dat je complete inboedel verzekerd is. in eerste instantie is dat vaak ook zo (voor uitzonderingen zie de voorwaarden van de verzekering), maar zoals we allemaal weten kan er in een aantal jaar veel veranderen.

Breidt je jouw inboedel uit met nieuwe eigendommen dan zal je het bedrag van de inboedelverzekering ook moeten verhogen. Doe je dit niet, dan ben je onderverzekerd.

Bij onderverzekering kan de verzekeraar besluiten om maximaal tot het afgesproken bedrag te vergoeden. Het tegenovergestelde van onderverzekering is oververzekering. Dit komt voor wanneer je een hoger bedrag verzekert dan de werkelijke waarde van je inboedel. Hier heb je niets aan: je betaalt een hoge premie, maar krijgt maximaal de werkelijke waarde van de beschadigde goederen uitgekeerd.

Bent u in een geschil of conflict geraakt? Kijk dan snel voor onze mogelijkheden op het gebied van een rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Kortom: Inboedelverzekering vergelijken is altijd verstandig, je weet pas dat je een inboedelverzekering heb wanneer er iets gebeurd. Let tijdens het vergelijken goed op wat voor soort dekking de verzekering biedt en wat de uitzonderingen zijn van de polisvoorwaarden.

4.4/521 ratings