Nederlandse verzekerden positief over “Verzekeringskaarten”

Wie weleens een verzekering uit heeft moeten zoeken weet dat dit meestal een nogal ingewikkelde klus is. Het aanbod van de verschillende verzekeringsmaatschappijen is enorm en wat er per verzekering zoal onder de dekking valt is vaak niet direct duidelijk. De kleine lettertjes van een verzekering zijn berucht. Toch ontkomt niemand eraan om af en toe flink in de verzekeringspapieren te duiken. Wie een auto heeft is verplicht een WA-verzekering af te sluiten en onder een zorgverzekering kan je als volwassen Nederlander al helemaal niet uit. U ervaart het waarschijnlijk minimaal een keer per jaar: het uitzoeken van een passende verzekering is een heidens karwei. Gelukkig begint dat besef steeds meer tot verzekeraars door te dringen en proberen ze inmiddels echt goede pogingen te doen om de boel wat inzichtelijker te maken. Dat lijkt steeds beter te lukken, waarbij met name de “Verzekeringskaart” als een positief hulpmiddel wordt gezien.

Wat is een Verzekeringskaart?

De Verzekeringskaart is een hulpmiddel dat door verzekeraars wordt opgesteld om het voor consumenten eenvoudiger te maken de juiste verzekering af te sluiten. Verzekeraars gaven eerder natuurlijk ook al wel informatie over hun producten, maar dat deden ze elk op hun eigen manier. Dat dit de overzichtelijkheid niet echt ten goede kwam mag duidelijk zijn. Om die onduidelijkheid tegen te gaan ontwikkelde het Verbond van Verzekeraars in 2015 de Verzekeringskaart. Deze kaart is in feite een digitaal hulpmiddel waarbij de belangrijkste eigenschappen van een verzekeringspolis worden weergegeven.

Op die manier wordt het vergelijken en afsluiten van een verzekering een stuk eenvoudiger en hoeft een consument niet meer in de “kleine lettertjes” te duiken om een goede keuze te kunnen maken. Uit onderzoek naar de Verzekeringskaart dat in 2016 werd uitgevoerd bleek dat veel consumenten de Verzekeringskaart een absolute meerwaarde vonden hebben met betrekking tot de informatie over een verzekering. Bovendien waren de meeste gebruikers vervolgens minder onzeker over de vraag of ze wel de juiste verzekering hadden afgesloten. De Verzekeringskaarten die door het Verbond van Verzekeraars waren opgesteld hadden betrekking op inkomens- schade- en levensverzekeringen.

De volgende stap: de zorgverzekering

Apart genoeg was er voor de zorgverzekering nog geen Verzekeringskaart ontwikkeld. En dat terwijl deze verzekering voor iedere volwassen Nederlander verplicht is. Nadat de Patiëntenfederatie Nederland en de Consumentenbond de zorgverzekeraars vroegen om ook voor de zorgverzekering een Verzekeringskaart op te stellen werd de Zorgverzekeringskaart eind 2016 geïntroduceerd. Na het eerste kwartaal van 2017 kwam er vervolgens een evaluatieonderzoek uit dat door Kantar Public was samengesteld.

De conclusie uit deze evaluatie was dat de Nederlandse consument erg te spreken was over deze digitale tool om beter en zelfverzekerder een keuze te kunnen maken voor een (basis-)zorgverzekering. Ook de zorgverzekeraars toonden zich erg enthousiast over deze manier van informeren van de consument. Het concrete resultaat van de positief verlopen evaluatie is dat zorgverzekeringen de Zorgverzekeringskaart verder zullen ontwikkelen zodat deze ook gebruikt kan worden om aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken en af te sluiten. Daar was de huidige Zorgverzekeringskaart nog niet op berekend.