Pechhulp vergelijken

Waarom pechhulp vergelijken? De tijd dat de gele autootjes van de ANWB synoniem stonden voor pechhulp in Nederland zijn een beetje voorbij. Ook deze markt is namelijk opengebroken en diverse andere pechhulpaanbieders rammelen stevig aan de poorten. Dat is voor de Nederlandse automobilist vanzelfsprekend een goede ontwikkeling, want als er wat te kiezen is gaan de prijzen over het algemeen naar beneden en met een beetje geluk gaat ook de servicegraad van de verschillende aanbieders omhoog. Alleen maar positieve punten dus.

Al is het wel zo dat u er dan als automobilist die pechhulp nodig hebt nog niet bent natuurlijk. U moet namelijk tussen al die verschillende aanbieders een keuze gaan maken. Want u wilt natuurlijk de pechhulp van de aanbieder die het best bij u past. Om tot een goede afweging te komen is pechhulp vergelijken een must. Uw eigen voorkeuren en wensen spelen daarbij de grootste rol. Want wat de juiste pechhulp is voor uw buurman hoeft natuurlijk niet de beste optie voor u te zijn.

>> Pechhulp vanaf €30,24 per jaar – Klik Hier <<

Pechhulp Nederland

Naast de bekende Wegenwacht van de ANWB zijn er momenteel nog een aantal aanbieders van pechhulp in Nederland actief. De bekendste pechhulpaanbieders zijn momenteel Route Mobiel, Blij dat ik Rij, de pechhulp van Centraal Beheer Achmea en de pechhulpservice die Allianz Global Assistance aanbiedt.

Deze aanbieders zijn actief voor automobilisten die zich binnen Nederland van pechhulp willen verzekeren, maar ze bieden ook pakketten aan waarbij de pechhulpdekking wordt uitgebreid naar het totale Europese grondgebied.

Vanzelfsprekend is de Pechhulp die slechts binnen Nederland wordt aangeboden goedkoper dan het ‘Europese pechhulppakket’. Belangrijk om mee te nemen in de beslissing: bij Blij dat ik Rij geldt een eigen risico van 60 euro (alleen in Nederland).

Pechhulp vergelijken Europa

Pechhulp vergelijken

Wanneer u regelmatig met uw auto naar het buitenland gaat is het helemaal geen slecht idee om pechhulp af te sluiten in een pakket dat niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa dekt, tijdens het pechhulp vergelijken kunt u in de tabel zien welke dekking de verzekering heeft.

Pech in het buitenland is meestal nog vervelender dan pech in Nederland, want aangezien u de taal meestal niet (vloeiend) spreekt verloopt de communicatie met de plaatselijke pechhulp of met de plaatselijke autogarage vaak nogal ingewikkeld.

Wie een pechhulppakket afsluit met Europese dekking mag er op rekenen dat dit soort problemen tot het verleden behoren aangezien de (Nederlandse) pechhulpinstantie u uit de brand zal helpen. Gemiddeld genomen is het Europese pechhulppakket ongeveer 30 tot 40 euro per jaar duurder dan een pakket dat alleen in Nederland dekt.

Pechhulp met of zonder woonplaats

Een belangrijk gegeven waar u tijdens het pechhulp vergelijken rekening mee moet houden is het zogenaamde “woonplaatsbeginsel”. Je zou namelijk zeggen dat je bij pech altijd op je pechhulpaanbieder terug kunt vallen, maar dat is niet bij elke aanbieder het geval.

Krijgt u namelijk pech in uw eigen woonplaats (bijvoorbeeld bij het starten van de auto voor uw eigen huis) dan wordt dat niet door alle aanbieders gedekt.

Het idee is namelijk dat u in dat geval de auto net zo gemakkelijk door bijvoorbeeld de buurman naar de dichtstbijzijnde kunt laten slepen. Wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over pech in uw woonplaats dan moet u dus kiezen voor een pechhulpaanbieder die hoe dan ook op komt dagen. Route Mobiel en Centraal Beheer zijn voorbeelden van aanbieders die het “woonplaatsbeginsel” niet mee laten spelen.

>> Pechhulp vanaf €30,24 per jaar – Klik Hier <<

Vervangend vervoer

Een ander belangrijk punt waar u rekening mee moet houden wanneer u pechhulp gaat vergelijken is de mogelijkheid die er door de aanbieder wordt geboden met betrekking tot vervangend vervoer. Het is namelijk wel prettig dat u een vervangende auto krijgt als uw eigen wagen niet meer rijdt.

Het kan ook zijn dat u dit overbodige luxe vindt, hoe dan ook: u dient wel een keuze te maken. Wilt u wel of geen vervangend vervoer? Bij blij dat ik Rij komt dit bijvoorbeeld voor uw eigen rekening, bij Centraal Achmea wordt u in een taxi gestopt en bij de Wegenwacht van de ANWB is er altijd sprake van vervangend vervoer.

Onbeperkt pechhulp?

Een aantal pechhulpaanbieders hebben een maximaal aantal keer dat ze u per jaar komen helpen. Dat hoeft normaalgesproken geen probleem te zijn, want het minimale aantal keer dat de pechhulp komt opdagen is 4 keer per jaar. Hoe groot is de kans dat u vaker wat aan uw auto hebt? Wilt u toch liever dat u onbeperkt geholpen wordt dan kiest u bij het pechhulp vergelijken voor een aanbieder die onbeperkt pechhulp aanbiedt.

Leeftijd auto

Over het algemeen is het zo dat een oudere auto vaker met problemen te kampen heeft dan een nieuw exemplaar. Dat gegeven is ook bij de aanbieders van pechhulp bekend, en dat heeft bij een aantal van hen consequenties voor de prijs die ze vragen voor een pechhulppakket. Heeft u een oudere auto dan is dat voor u dus ook iets om rekening mee te houden. Bij de ANWB en Blij dat ik Rij doet de leeftijd van uw auto overigens niet ter zake.

Bij Allianz betaalt u een toeslag van 20 euro wanneer uw auto ouder dan 12 jaar is, en Route mobiel en Centraal Beheer vragen vanaf 4 jaar (Route Mobiel) en 5 jaar (Centraal Beheer) een hogere premie.

4/516 ratings