Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Waarom rechtsbijstandverzekering vergelijken? Van sommige zaken hoop je dat ze zich nooit voor zullen doen. Een voorbeeld hiervan is een juridisch conflict dat in het ergste geval zelfs kan leiden tot een gang naar de rechter. Denk niet dat jou dat nooit zal overkomen, want dat is een gedachte die de meeste mensen hebben.

Toch stromen de rechtbanken jaarlijks vol met mensen die in een rechtszaak verwikkeld zijn geraakt. Of het nu gaat om een strafzaak of een zaak in het burgerlijk recht, vervelend is het altijd. Daarnaast sta je er in zo’n geval liever niet alleen voor. Een advocaat is vaak wel het minste waar je de beschikking over wilt hebben.

Over deze vergelijking

Helaas zijn advocaten nogal prijzig en kan een rechtszaak, ongeacht de uiteindelijke uitkomst nogal in de papieren lopen. Wat doe je daaraan? Eigenlijk heel eenvoudig: rechtsbijstandverzekering vergelijken en een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten die de kosten dekt waar je tijdens een juridische procedure tegenaan kunt lopen.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken via Goedverzekerd.net

Net als bij vrijwel elk soort verzekering is het bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken belangrijk om goed naar de polisvoorwaarden te kijken. Want in welke situaties wil je gebruik kunnen maken van deze verzekering? In feite kan je het pakket zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar dit heeft natuurlijk wel consequenties voor de hoogte van de premie.

Hoe uitgebreider de bijstand, hoe hoger de premie. De meest bekende zaken waarvoor een rechtsbijstandverzekering wordt afgesloten zijn een verkeersrechtsbijstandverzekering, een motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering, een bedrijfsrechtsbijstandverzekering en een gezinsrechtsbijstandverzekering.

De Verkeersrechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering vergelijken via Goedverzekerd.net

De verkeersrechtsbijstandverzekering dekt dezelfde zaken als de motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering. Bij de eerste variant is echter het hele gezin van de polishouder meeverzekerd, en dus is deze verzekering aan te raden als er meerdere mensen gebruik maken van (motor)voertuigen.

Deze verzekering is ook één van de weinige waarbij bepaalde strafrechtelijke zaken zijn inbegrepen. Dat zit als volgt: een rechtsbijstandverzekering heeft vrijwel altijd betrekking op een civiele rechtszaak.

Bij een door jou gepleegd misdrijf (bijvoorbeeld een diefstal) is een rechtsbijstandverzekering niet toereikend en zal je zelf een advocaat moeten inschakelen, of je krijgt er één toegewezen. Zoals gezegd is er een uitzondering bij de verkeersrechtsbijstandverzekering. Als je in de auto onopzettelijk een misdrijf pleegt voldoet de verkeersrechtsbijstandverzekering namelijk ook in een strafzaak.

De Gezinsrechtsbijstandverzekering

Veel mensen kiezen tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken ervoor om maar direct een gezinsrechtsbijstandverzekering af te sluiten als ze dit soort rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Dat is op zich nog niet eens een gek idee, want voor een paar euro in de maand is niet alleen degene die de polis afsluit verzekerd, maar ook zijn of haar partner en eventuele kinderen. Op die manier hoef je je als familie dus nooit druk te maken of juridische hulp wel goed is geregeld.

Een voorbeeld van conflicten die relatief vaak voorkomen is een conflict over een (arbeids)contract. In dit geval gaat het geschil tussen twee partijen die het niet eens zijn over de invulling of uitvoering van een overeenkomst. Wat doe je eigenlijk als je bijvoorbeeld plotseling ontslagen dreigt te worden? Gewoon slikken, of maak je er een zaak van? Met de juiste rechtsbijstandverzekering is iedereen in je gezin verzekerd van de juiste juridische hulp in zo’n geval.

Voor een overzicht van andere verzekeringen, zoals inboedelverzekeringen vergelijken, kunt u tevens terecht op deze website.

Rechtsbijstandverzekering voor ondernemers

Ben jij naast ‘gewoon’ een privépersoon ook nog ondernemer, dan is het heel handig om tijdens het rechtsbijstandverzekering vergelijken een bedrijfsrechtsbijstandverzekering af te sluiten, of sterker nog: eigenlijk is het heel dom als je dat niet doet. In de wereld van het ondernemen liggen namelijk een heleboel potentiële conflicten op de loer.

Wat dacht je van een geschil tussen jouw bedrijf en een klant of tussen jou en een leverancier. Wanneer er onenigheid ontstaat heb je al gauw te maken met een kostenpost waar je niet op zit te wachten, juridische hulp is dan noodzakelijk, want een langdurig aanslepend conflict kan het imago van je onderneming ernstig beschadigen en zelfs zorgen voor financiële problemen waar je in het ergste geval niet meer bovenop komt.

Daarnaast liggen ondernemers relatief vaak in de clinch met overheden zoals provincies of gemeenten waarbij het vaak gaat om zaken die te maken hebben met het verlenen van de nodige vergunningen. Ten slotte kan je ook nog eens te maken krijgen met problemen die spelen tussen jou en eventueel personeel dat bij jou in dienst is. Kortom, ben je een ondernemer dan is een goede rechtsbijstandverzekering echt noodzakelijk.

Rechtsbijstandverzekering vanaf een bepaald bedrag

Omdat juridische hulp bijzonder prijzig is hebben de meeste verzekeraars de regel dat ze juridische hulp pas vergoeden op het moment dat het om een serieuze zaak gaat. Dit principe wordt franchise genoemd en moet voorkomen dat een verzekerde voor elk wissewasje een rechtszaak aanspant.

Heb je juridische problemen met de verkoop of aankoop van een huis dan zal je rechtsbijstandverzekering zonder twijfel direct willen helpen, ook omdat het hier een serieuze zaak betreft.

Er zijn echter genoeg mensen die het simpelweg interessant vinden om over de kleinste details te gaan zeuren. Dat noemen ze dan een principekwestie.

Om te voorkomen dat er zaken gevoerd gaan worden over de aankoop van een pak vaatwastabletten (of een willekeurig ander goedkoop product) geeft de rechtsbijstandverzekeraar in zijn voorwaarden een bepaald minimumbedrag aan dat aangeeft wanneer er een juridische procedure kan worden gevoerd die vergoed zal worden vanuit de verzekering.

Een rechtsbijstandverzekering vergelijken voordat je deze afsluit is altijd aan te raden, zeker omdat de verzekering die je nodig hebt er afhangt van je persoonlijke omstandigheden zoals je tak van werk, je woonsituatie etc.

4.1/518 ratings