Reisverzekering Studenten

Een reisverzekering studenten afsluiten is belangrijk omdat je van te voren nooit kan weten wat je allemaal tegen kunt komen op je vakantie. Of je student bent of niet maakt dan niet zo veel uit. Toch is het voor jou als student bij het vergelijken van reisverzekeringen zeker handig om te kijken naar speciale aanbiedingen voor studenten. Omdat verzekeraars weten dat studenten een bijzondere groep vormen met speciale eisen en behoeften hebben zij vaak speciale reisverzekeringen voor studenten in de aanbieding.

Reisverzekering Studenten
4 (80%) 7 beoordelingen

Over deze vergelijking

Reisverzekering Studenten Vergelijken

Reisverzekering studentenGa je als student een paar dagen (of langer) naar het buitenland dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. je kunt kiezen voor een tijdelijke verzekering, maar het is waarschijnlijk handiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Op die manier ben je altijd verzekerd, ook als je besluit om last minute naar het buitenland af te reizen. De kosten van een tijdelijke reisverzekering en een doorlopende reisverzekering verschillen vaak niet zo veel van elkaar, dus puur financieel bekeken is er maar weinig verschil. In sommige gevallen is een doorlopende reisverzekering zelfs goedkoper dan een tijdelijke reisverzekering! Bij het vergelijken van de aanbieders is het wel belangrijk om goed aan te geven dat je student bent. De meeste aanbieders weten dat studenten het niet zo breed hebben en hebben hun prijzen daar in positieve zin op aangepast.

Blijf je dicht bij huis of ligt de wereld aan je voeten

Een van de belangrijkste punten die de prijs van een studentenreisverzekering bepalen is de vraag waar je heen gaat. Blijf je binnen Europa dan ben je over het algemeen goedkoper uit dan wanneer je van plan bent om ook naar andere continenten te vertrekken. Overigens geldt de dekking voor Europa ook voor het Middellandse Zeegebied. Ga je dus naar Marokko of Israël dan heb je aan de Europadekking voldoende.

Living life on the edge?

Wanneer jij tot het wat meer ondernemende type behoort kan het zijn dat je aan de basisdekking van een reisverzekering voor studenten niet genoeg hebt. Bepaalde risicovolle bezigheden vallen namelijk niet onder de standaarddekking. Wil jij gaan bungeejumpen of parachutespringen dan kan je er op rekenen dat je een aanvullende dekking moet afsluiten. Hetzelfde geldt voor wintersport en duiksport. Over het algemeen wordt het studenten aangeraden sowieso een aanvullende dekking af te sluiten, de gemiddelde student neemt op zijn of haar vakantie nu eenmaal gemiddeld genomen net iets meer risico dan de gemiddelde gepensioneerde.

Ben je Verzekerd tegen diefstal?

Een goede reden om een reisverzekering af te sluiten heeft te maken met je eigendommen. Je zou namelijk niet de eerste toerist worden die op vakantie bestolen wordt. Er zit echter een addertje onder het gras. De meeste verzekeraars vergoeden de schade die je oploopt maar tot een bepaald maximum. Kijk dus goed in de voorwaarden voordat je er zo maar vanuit gaat dat alles wel verzekerd is. wordt je toch bestolen dan moet je altijd aangifte doen op je vakantiebestemming. Verzekeringsmaatschappijen zijn dol op officiële documenten waarmee jij kan bewijzen dat je daadwerkelijk bestolen bent.

Reisverzekering Studenten voor in het buitenland

Bij een reisverzekering denk je vast al snel aan reizen in het buitenland. Dat is ook het meest logisch, maar het kan ook goed zijn dat je een tijdje in het buitenland stage gaat lopen of dat je aan een buitenlandse onderwijsinstelling gaat studeren. Er zijn een aantal reisverzekeraars die speciaal voor dit soort gevallen een reisverzekering aanbieden. Dit type verzekering is vaak een stuk uitgebreider dan een ‘gewone’ reisverzekering voor studenten. Uiteraard is de premie van deze speciale verzekeringen ook wat hoger, maar zeker als je gedurende langere tijd in het buitenland verblijft is het wel zo prettig om heel goed verzekerd te zijn. vaak valt een aansprakelijkheidsverzekering binnen de dekking van dit soort verzekeringen.