Reisverzekering Vergelijken

Reisverzekering vergelijken, start hier. Reizen is tegenwoordig zo normaal geworden dat we echt niet meer alleen in de zomervakantie onze koffers pakken om een kijkje te gaan nemen in het buitenland. Om te voorkomen dat een reis vervelend afloopt is het daarom van belang om voldoende verzekerd op reis te gaan en daar hoort reisverzekering vergelijken bij. Een reisverzekering is daarom essentieel.

Over deze vergelijking

De reisverzekering valt onder de schadeverzekeringen, en dekt dus schade die je op kunt lopen tijdens je verblijf in het buitenland. Afhankelijk van je wensen, de plaats van bestemming en de activiteiten die je gaat ondernemen zal je de reisverzekering zo aan moeten passen dat hij precies voldoet aan de eisen die jouw specifieke reis stelt.

Het vergelijken van de kortlopende reisverzekering

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten is welke vorm van de reisverzekering het beste bij jou past. Ben jij iemand die gemiddeld genomen slechts één keer per jaar op vakantie gaat dan kan een aflopende reisverzekering voor jou de ideale optie zijn.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit ben je namelijk verzekerd tijdens een vooraf afgesproken periode (de vakantieperiode). De rest van het jaar ben je dan niet verzekerd als je op reis gaat, let tijdens het reisverzekering vergelijken dus goed op op hoeveel dagen je per jaar op vakantie gaat en voor hoelang.

De doorlopende reisverzekering vergelijken

Reisverzekering vergelijken via Goedverzekerd.net

Het type reisverzekering dat tegenwoordig heel populair is, is de doorlopende reisverzekering. Zoals de naam al doet vermoeden ben je met deze verzekering doorlopend, dus het hele jaar, verzekerd als je op reis gaat. Hoewel je zou verwachten dat deze verzekering per definitie duurder is dan de kortlopende reisverzekering is dit in een aantal gevallen niet zo.

De reden dat steeds meer mensen kiezen voor de doorlopende reisverzekering is eenvoudig. Steeds meer mensen maken meerdere reizen per jaar, en met de doorlopende reisverzekering hoef je je niet druk te maken als je last minute besluit om in het vliegtuig te springen.

Welke gebieden worden gedekt door een reisverzekering?

Bij de keuze voor een bepaalde reisverzekering is de plaats van bestemming één van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. De meeste verzekeraars bieden namelijk verzekeringen aan die qua dekkingsgebied kunnen verschillen. Meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen Europa en de rest van de wereld. Een puntje om extra op te letten is het feit dat landen aan de Middellandse Zee zoals Marokko of Egypte weliswaar niet bij Europa horen, maar meestal wel onder de ‘Europadekking’ vallen.

De dekking van medische kosten

Je moet er niet aan denken…, of eigenlijk: je moet er wel aan denken! Het zou zo maar kunnen dat je tijdens je vakantie medische hulp nodig hebt. Nu wordt medische hulp meestal in elk geval gedeeltelijk gedekt door de reisverzekering, maar er zitten soms wat addertjes onder het gras.

Neem je de standaarddekking van geneeskundige kosten dan wordt er bij het uitkeren van het bedrag uitgegaan van de Nederlandse tarieven. Lig jij bijvoorbeeld met een blindedarmontsteking in een Frans ziekenhuis dan heb je pech als een dergelijke operatie in Frankrijk duurder is dan in Nederland.

Het is daarom slim om een uitgebreide ziektekostendekking op te laten nemen in je reisverzekering. Bij deze variant wordt er vergoed tot 200% van het bedrag dat geldt voor het Nederlandse tarief. Ga je op vakantie naar een land dat bekend staat om de hoogte ziektekosten (bijvoorbeeld de Verenigde Staten) dan moet je je in sommige gevallen verplicht tot een hoog bedrag laten verzekeren. In landen waar dit niet verplicht is kan het alsnog heel verstandig zijn om de ziektekostenverzekering op te laten schroeven.

(winter)sportdekking van je reisverzekering

Stel je gaat op wintersport, maar na een kwartier op de piste krijg je het al voor elkaar om een been te breken. Heel vervelend natuurlijk, gelukkig betaalt de verzekering de kosten. Maar is dat wel zo? Niet altijd, en daarom moet je daar heel goed op letten tijdens het reisverzekering vergelijken om te zien of de verzekering (wintersport)dekking biedt.

Veel verzekeraars keren namelijk schade die ontstaat tijdens wintersport niet zo maar uit. Hiervoor heb je dan een speciale wintersportdekking nodig. De reden hiervan is dat verzekeraars wintersport zien als een activiteit met een verhoogd risico op letsel (en eerlijk is eerlijk) een beetje gelijk hebben ze daar wel in).

Ga je overigens op zomervakantie dan is het alsnog goed om de sportdekking goed te checken. Sporten als mountainbiken, bungeejumpen of parachutespringen vallen vaak ook onder een sportdekking die niet standaard bij je reisverzekering zit.

Dekking bij diefstal

Toeristen vergapen zich vaak aan schitterende vergezichten of imposante gebouwen. Het dievengilde ter plaatse weet dit ook en zal het dan ook niet laten om toeristen te bestelen. Dit is dus een extra reden om een reisverzekering af te sluiten. Overigens hoeft een dief nog niet eens de oorzaak van schade te zijn, ook een fototoestel dat je gewoon vergeet na een dagje aan het strand wordt door de reisverzekering vergoed.

Let er bij het afsluiten van de verzekering wel goed op dat sommige verzekeraars een aantal extra voorwaarden stellen. Met name voor smartphones wordt vaak een toeslag op de premie gevraagd omdat deze toestellen relatief vaak worden gestolen.

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg dan ook voor een goede autoverzekering. Kijk hier voor het vergelijken van onze autoverzekeringen.

Kortom: Let tijdens het reisverzekering vergelijken goed op de dekking, ben je wereldwijd of alleen in Europa verzekerd? En denk goed na over het aantal dagen dat je achtereenvolgens op vakantie gaat en hoevaak je per jaar op vakantie gaat.

4.6/529 ratings