Scooterverzekering vergelijken

Scooterverzekering vergelijken? Dat je als fietser in het verkeer een kwetsbare positie hebt is natuurlijk bekend. Voor scooterrijders geldt dat echter in nog grotere mate. Je rijdt op een tweewieler, maar daarbij behaal je een snelheid die een stuk hoger ligt dan bij de gemiddelde, niet gemotoriseerde, fietser. Hogere snelheden houden nu eenmaal een hoger risico in.

Dat je als scooterrijder daarin zelf een verantwoordelijkheid hebt door een beetje voorzichtig te rijden is een vanzelfsprekendheid, maar toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Dan hebben we het nog niets eens over het risico dat de scooter gestolen wordt, of dat de een of andere vandaal zo nodig een beschadiging aan je scooter moet aanbrengen.

Er zijn dus redenen genoeg om het afsluiten van een goede scooterverzekering te overwegen. Een logische eerste stap is natuurlijk scooterverzekering vergelijken.

>> Bekijk de Meest Gekozen Scooterverzekering <<

Dekking bij een scooterverzekering

Wanneer je op een scooter rijdt ben je overigens verplicht om je in elk geval minimaal WA te verzekeren. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zorgt er namelijk voor dat schade aan een wederpartij wordt vergoed op het moment dat jij een ongeluk veroorzaakt. Op dit punt is de situatie voor scooterrijders dus wel enigszins te vergelijken met die van de Nederlandse automobilist.

Wil jij tijdens het scooterverzekering vergelijken alleen een WA-verzekering afsluiten dan is het van belang de verschillende aanbieders goed te vergelijken.

Hoewel een WA-verzekering op grote lijnen bij elke aanbieder hetzelfde dekt kunnen er toch kleine verschillen zijn. een punt waarop de verschillende verzekeringsmaatschappijen zeker verschillen is de prijs. Wie een WA-verzekering neemt omdat er simpelweg aan een wettelijke verplichting moet worden voldaan kan door kritisch scooterverzekeringen vergelijken behoorlijk besparen.

Aanvullende dekkingen

Scooterverzekering vergelijken

Wie slechts een WA-verzekering afsluit voor de scooter waar hij of zij de eigenaar van is voldoet aan de wettelijke voorschriften, en voorkomt dat er (door de scooterbestuurder zelf) enorme bedragen moeten betaald wanneer er onverhoopt een ongeluk wordt veroorzaakt waarvan een andere weggebruiker de dupe is. Ontstaat er echter op een andere manier schade aan de scooter (bijvoorbeeld door diefstal of beschadiging) dan is een WA-verzekering niet voldoende om de schade vergoed te krijgen.

Bedenk voordat je met scooterverzekering vergelijken begint dus goed wat je eigen wensen zijn. Welke aanvullende dekkingen het meest passend zijn is namelijk per persoon verschillend, en afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm komt er bij een vergelijking van de verschillende verzekeringsmaatschappijen ook een andere uitkomst uit de bus. Hoe meer aanvullende dekkingen je afsluit, hoe groter de kans dat een schade vergoed wordt; tegelijkertijd is de premie natuurlijk wel hoger op het moment dat je met je scooter tegen meerdere calamiteiten verzekerd bent.

Scooterverzekering vergelijken: pakketten

Over het algemeen gaat scooterverzekering vergelijken ongeveer net zo in zijn werk als het vergelijken van een verzekering voor de auto. Veel verzekeraars bieden namelijk verzekeringspakketten aan die je wellicht bekend in de oren klinken.

Het is heel gebruikelijk dat, ook voor een scooterverzekering, de verzekeringsmaatschappij gebruikmaakt van de begrippen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (WA-verzekering met beperkt cascodekking) en Allrisk (volledig casco). Hoe duurder en nieuwer de scooter is, hoe meer voor de hand liggend het is dat je kiest voor een allriskverzekering.

Bij enkel een WA-verzekering is je scooter niet verzekerd tegen schade door brand of diefstal, bij een Allriskverzekering is dit wel het geval, en bij een WA+-verzekering is dit afhankelijk van de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeringsmaatschappij.

> Bekijk de Meest Gekozen Scooterverzekering <<

Verzekering voor bestuurder en passagier

Wanneer je regelmatig een passagier achterop je scooter hebt zitten is het een interessante optie om een aanvullende dekking af te sluiten die schade vergoed aan zowel de bestuurder als de passagier in het geval van een ongeluk. Bij overlijden (wat natuurlijk een absoluut worst-case scenario is) keer de scooterverzekering een bepaald bedrag uit.

Ook bij blijvende invaliditeit komt de verzekeraar met een uitkering. Vaak kan deze uitkering vrij hoog zijn, en in het geval van invaliditeit is dat ook wel nodig. De (ziekenhuis)kosten kunnen dan namelijk snel tot grote hoogte oplopen.

Helm en kleding meeverzekerd

Wanneer je een ongeluk of een (eenzijdige) val met je scooter meemaakt heeft dat in veel gevallen behoorlijk wat impact: letterlijk! Wanneer je de grond raakt voel je dat vaak behoorlijk goed, en de kans is groot dat je over de straat schuift.

Niet alleen je scooter raakt op dat moment beschadigd, maar ook je helm en je kleding komen meestal niet ongeschonden uit de strijd. Omdat nieuwe kleding aanschaffen behoorlijk in de papieren kan lopen is het absoluut het overwegen waard om een aanvullende verzekering te nemen die ook schade aan de kleding dekt. In het geval van je helm is dat eigenlijk in nog sterkere mate het geval.

Wanneer je helm je hoofd beschermt tijdens een valpartij is dat een geluk bij een ongeluk, maar de helm zelf kan je eigenlijk wel afschrijven. Door de impact van de klap is de helm namelijk niet meer geschikt om bij volgende ritjes te gebruiken. De helm is namelijk vervormd (al zie je dat niet altijd van de buitenkant) en dus niet meer in staat om de veiligheid te bieden die je in het verkeer wel nodig hebt. Een aanvullende dekking die de schade aan je helm vergoedt (oftewel, de kosten voor een nieuwe helm voor zijn rekening neemt) kan je een hoop geld schelen.

4.3/514 ratings