Steeds meer vrachtwagens zijn een gevaar op de weg

Vrachtwagens steeds gevaarlijker, invloed op Autoverzekering?Dat het geen overbodige luxe is om een goede autoverzekering te hebben wisten we natuurlijk al langer. De Nederlandse wegen worden zeer intensief gebruikt door allerlei verkeersdeelnemers, waarvan de meesten genoeg ervaring hebben om veilig te rijden. Sommige bestuurders rijden helaas niet altijd even veilig, daarvoor hoeven we programma’s als Wegmisbruikers en Blik op de weg maar te bekijken. Wanneer u zelf niet de veroorzaker bent van een ongeluk wordt de schade aan uw auto vergoed door de veroorzakende partij. Maar het kan zo maar gebeuren dat u zelf de veroorzaker bent van een ongeluk. Soms mede veroorzaakt door het weggedrag van medeweggebruikers. Want wat als u ineens een uitwijkmanoeuvre moet maken door een slingerende vrachtwagen waardoor u een andere auto raakt?

Veel Nederlandse vrachtwagen kampen met ernstige defecten

De casus zoals hierboven beschreven zou zomaar eens plaats kunnen vinden. Zeker als u bedenkt dat veel vrachtwagens eigenlijk niet eens veilig genoeg zijn om op de openbare weg te rijden. Een vrachtwagen met een klapband kan u in een gevaarlijke situatie brengen waarbij u soms geen tijd meer hebt om een aanrijding te voorkomen. Dat dergelijke ongevallen niet veel vaker voorkomen is eigenlijk een wonder. Uit cijfers van BNR Nieuwsradio blijkt dat niet minder dan twaalf procent van alle Nederlandse vrachtwagens ernstige mankementen vertoont waardoor de veiligheidssituatie op de weg danig verslechtert. Versleten remmen en gladde banden zijn bij deze vrachtwagens helaas geen uitzondering.

Transporteurs stellen inspecties uit in verband met de economische crisis

Transportverzekeraar TVM heeft wel een idee hoe het komt dat de staat van veel Nederlandse vrachtwagens zo erbarmelijk is. Jaap Stalenburg, werkzaam bij TVM, geeft aan dat veel transportondernemingen hun onderhoudsinspecties uitstellen in verband met de economische crisis. Kennelijk gaan de financiën van veel transporteurs boven de veiligheid op de Nederlandse wegen.

Moet de overheid ingrijpen?

Als de transporteurs hun verantwoordelijkheid niet nemen, moet de Nederlandse overheid dan ingrijpen? Volgens Stalenburg wel: “Dit kan gewoon niet.” Zegt hij over de huidige situatie. Hij wijst erop dat er dit voorjaar al diverse ongevallen zijn gebeurd doordat een vrachtwagen te maken kreeg met een klapband. Daarbij zijn dodelijke slachtoffers te betreuren geweest. Hoewel meestal niet duidelijk is of het bij deze ongelukken om een incident ging of dat er een structureel probleem is met betrekking tot de veiligheid. Over de ongelukken stelt Stalenburg: “dat kan ook met onderhoud te maken hebben gehad.”