Telefoonverzekering / Telefoonverzekeringen Vergelijken

Het verzekeren van uw eigendommen blijft vaak lastig. Wat verzekert u wel, wat niet, en hoeveel ‘risico’ bent u bereid te nemen? Dat zijn zaken die terecht spelen. Het is nu eenmaal onmogelijk om het hele leven te verzekeren. Een goed voorbeeld van een onderwerp waarbij deze zaken spelen is het (al dan niet) afsluiten van een telefoonverzekering. Is een telefoonverzekering voor u een goede aanvulling op de verzekeringen die u al hebt afgesloten, en zo ja: op welke zaken moet u extra letten wanneer u besluit dat u uw iPhone of Smartphone graag zou willen verzekeren tegen diefstal, vermissing of beschadiging?

>> Klik hier voor de meest gekozen telefoonverzekering 2019 <<

Telefoonverzekering vergelijken, waarom?

Bij het afsluiten van een verzekering moet u een afweging maken: hoe groot is de kans dat een voorwerp kapot gaat of kwijt raakt, en hoe groot is de kans dat een dergelijke beschadiging of vermissing u veel geld gaat kosten? Een telefoon scoort op deze twee punten vrij hoog omdat u uw telefoon veel en vaak gebruikt. Met dit gegeven in het achterhoofd is het afsluiten van een goede telefoonverzekering dus geen overbodige luxe.

Blijf bereikbaar bij schade of vermissing

Een groot voordeel van de meeste verzekeringen voor de iPhone of Smartphone is dat de verzekeraar bij beschadiging, diefstal of vermissing van de telefoon je verzekerde een zogenaamd ‘leentoestel’ verstrekt. Met name als u bijvoorbeeld voor uw werk in principe non-stop bereikbaar moet zijn is dit een prettige bijkomstigheid van het afsluiten van de juiste telefoonverzekering.

Is er namelijk sprake van diefstal of vermissing dan duurt het vaak een tijdje voor alle benodigde formulieren zijn ingevuld en u een nieuwe telefoon definitief geleverd krijgt. Ook in het geval van beschadiging biedt een leentoestel uitkomst omdat reparatie vaak enkele dagen duurt.

(onopzettelijke) beschadiging van de telefoon

Telefoonverzekering - Goedverzekerd.net

Het overkomt iedereen wel eens: de iPhone of Smartphone die op tafel lag wordt van de tafel getikt, of wanneer u uw telefoon wilt pakken laat u hem glippen. De meeste telefoontjes kunnen behoorlijk slecht tegen een duikeling, en het gevolg is vaak schade. Vooral het scherm van een telefoon is behoorlijk kwetsbaar. Is het scherm beschadigd dan ziet dat er niet alleen lelijk uit, het belemmert ook ontzettend bij het gebruiken van de telefoon.

Kortom, een beschadigde telefoon moet worden gerepareerd. Bent u niet verzekerd dan kan dit grapje u een aardige duit kosten. Bent u op de juiste manier verzekerd dan wordt val- en stootschade meestal gedekt. Het is daarbij wel belangrijk om aan te geven dat de schade niet opzettelijk moet zijn toegebracht. Is dit wel het geval dan zal de verstrekker van de telefoonverzekering uiteraard niet uitkeren.

>> Klik hier voor de meest gekozen telefoonverzekering 2019 <<

Vertrouwen is goed, wantrouwen is beter…

De uitspraak “vertrouwen is goed, wantrouwen is beter getuigt natuurlijk van een behoorlijk pessimistische kijk op het leven. toch zit hier wat betreft waardevolle eigendommen wel een kern van waarheid in. In die zin dat de mobiele telefoons van tegenwoordig, vooral die uit het duurdere segment, bijna onweerstaanbaar zijn voor zakkenrollers e.d. die weten dat ze telefoontjes eenvoudig kunnen doorverkopen. De kans dat uw telefoon ooit gestolen wordt is dus helaas aanwezig.

Om de schade niet groter te laten zijn dan noodzakelijk is het afsluiten van een telefoonverzekering een goede oplossing. Bij een juiste verzekering dekt de verzekeraar namelijk de schade die ontstaat bij diefstal.

Ben ik al voldoende verzekerd?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om per definitie een telefoonverzekering af te sluiten voor uw mobiele telefoon, geredeneerd vanuit het principe ‘voorkomen is beter dan genezen’. Met die houding is uiteraard niets mis, maar voordat u een telefoonverzekering afsluit is het wel even goed om te kijken of één van de andere verzekeringen die u mogelijk hebt afgesloten de schade aan uw mobiele telefoon al dekt. Dit is namelijk vrij vaak het geval.

Te denken is aan een reisverzekering of een uitgebreide inboedelverzekering. Het kardinale punt waarbij een speciale telefoonverzekering het verschil maakt heeft in de meeste gevallen te maken met de garantietermijn. Een telefoonverzekering dekt over het algemeen ook nog na afloop van de garantietermijn. Andere verzekeringen (reis- of inboedelverzekering) doen dit meestal niet.

Telefoonverzekeringen Vergelijken op Goedverzekerd.net

Wanneer u besluit een telefoonverzekering af te sluiten krijgt u meestal van de partij waarbij u de telefoon aanschaft een aanbod voor een ‘bijbehorende’ verzekering. De vraag is altijd nog maar of deze verzekering qua prijs, dekking en voorwaarden wel de beste optie is. Beter vergelijkt u de mogelijkheden van de verschillende aanbieders op onze website. U kunt dan rustig en weloverwogen een keuze maken.

4.7/523 ratings