Toename in reisverzekeringen ondanks de crisis

Toename in afgesloten reisverzekeringen tijdens crisisOveral is het te lezen en wordt het gezegd. Men besteedt minder en houdt het geld in de knip. Toch blijkt dat niet voor alles te gelden. Zo is gebleken dat men niet bespaard op de reisverzekering.

Het is zelfs gebleken dat er dit jaar 11 procent meer reisverzekeringen zijn afgesloten dan een jaar geleden. Het gaat hier dan om reisverzekeringen voor één vakantie, ook wel de aflopende reisverzekering genoemd.

Te duur

Daarentegen worden er wel minder doorlopende reisverzekeringen of reisverzekeringen met een werelddekking afgesloten. Dit kan echter meerdere oorzaken hebben, zo kan het zijn dat er minder mensen op vakantie gaan, maar dit kan evengoed zijn omdat men nog eens goed naar de uitgaven kijkt die niet noodzakelijk zijn.

Ook wordt een reisverzekering nogal vaak te duur gevonden. Zo is bij een basisdekking het duurste abonnement soms al 3 keer zo duur als de goedkoopste. Het is dus eveneens erg belangrijk voldoende aandacht te besteden aan het afsluiten van een reisverzekering om te voorkomen dat er teveel betaald wordt.

Belang van een reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is niet onbelangrijk. Men neemt steeds meer dure apparatuur mee op vakantie. Hierbij valt te denken aan smartphones, camera’s, tablets, laptops et cetera. Een reisverzekering voorkomt dat men zelf op moet draaien voor de kosten als er iets wordt gestolen of schade op loopt. Maar een reisverzekering werkt natuurlijk ook ondersteunend bij ziekte.

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de dekking van een reisverzekering. Zo dekt niet elke verzekering de gehele wereld en zijn de voorwaarden om een vergoeding te verkrijgen ook niet bij elke verzekeringsmaatschappij gelijk.

Verzekering vergeten

Het kan voorkomen dat in de drukte voorafgaand aan de vakantie de reisverzekering vergeten wordt. Zo krijgt de ANWB regelmatig berichten van vakantiegangers dat ze vergeten zijn een reisverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is dit op het laatste moment toch nog op te lossen.