Uitvaartverzekering Vergelijken

Het is zeker niet het leukste onderwerp, maar toch is het belangrijk om af en toe de tijd te nemen om na te denken over je uitvaart en de manier waarop je die laat bekostigen en daar hoort uitvaartverzekering vergelijken ook bij. Er is namelijk maar één ding helemaal zeker in het leven en dat is dat je uiteindelijk sterft. Een uitvaart is al met al een dure zaak, zeker als jij (of je familie) bepaalde wensen hebt waaraan de uitvaart moet voldoen.

Yarden
 • Verzekeraar: Yarden
 • Vanaf €5,72 per maand
 • Verzekerd Bedrag: €5000
 • Termijn: Tot 85 jaar
 • Kinderen standaard meeverzekerd: Ja
Monuta uitvaartverzekeringen
 • Verzekeraar: Monuta
 • Vanaf €6,63 per maand
 • Verzekerd bedrag: €5000
 • Termijn: Tot 85 jaar
 • Kinderen standaard meeverzekerd: Ja
Nuvema
 • Verzekeraar: Nuvema
 • Vanaf €7,49 per maand
 • Verzekerd bedrag: €7000
 • Termijn: Tot 80 jaar
 • Kinderen standaard meeverzekerd: Ja

*Premie gebaseerd op een persoon van 30 jaar oud, klik op “Bereken premie” om een berekening te doen op basis van uw leeftijd.

Hoe regel je die zaken? Zet je geld opzij of sluit je een uitvaartverzekering af? En hoe doe je dat dan? In elk geval door aanbieders van een uitvaartverzekering te vergelijken. Wanneer je dit doet zal je al snel merken dat er veel verschillende zaken zijn die bepalen welke verzekering het beste bij jou past, want wil je je laten begraven of cremeren, en moet het een uitgebreide plechtigheid worden of houd je het sober? Zaken die je moet overwegen tijdens het uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten.

De natura uitvaartverzekering vergelijken

De verzekering die tijdens het uitvaartverzekering vergelijken het vaakst wordt afgesloten is de natura uitvaartverzekering. Deze verzekering biedt hulp aan de nabestaanden doordat de rol van de uitvaartverzorger (begrafenisondernemer) vrij groot is. in de polis van de natura uitvaartverzekering staat exact omschreven welke zaken hierbij gedekt zijn en welke service de begrafenisondernemer biedt tijdens de uitvaart.

Onder andere de rouwkaarten die gedrukt en bezorgd moeten worden vallen binnen de dekking, ook de rouwauto voor het vervoer en de kist waarin de overledene wordt opgebaard worden door de natura uitvaartverzekering gedekt.

In principe wordt dus de complete plechtigheid geregeld door een professional terwijl de kosten die gemaakt worden verzekerd zijn. wel is het zo dat bijzondere of andere wensen van de nabestaanden niet in het pakket vallen. Mochten de nabestaanden dus extra wensen hebben dan zal hiervoor moeten worden bijbetaald.

Een punt om goed op te letten heeft te maken met de juiste keuze van de begrafenisondernemer. Een begrafenisondernemer moet namelijk zijn aangesloten bij het collectief dat zaken doet met de uitvaartverzekeraar, in dat geval worden de kosten namelijk gedekt.

Wanneer je kiest voor een niet aangesloten begrafenisondernemer krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd om de uitvaart mee te betalen. In veel gevallen zal dit bedrag echter niet voldoende zijn om de totale uitvaart mee te bekostigen.

De kapitaal uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken via Goedverzekerd.net

Een andere vorm van een uitvaartverzekering is de kapitaal uitvaartverzekering. Deze verzekering verschilt van de natura uitvaartverzekering doordat er bij de kapitaal uitvaartverzekering alleen een bedrag aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. Er is dus geen sprake van een vast pakket met diensten. Sommige mensen vinden dit een nadeel omdat de familie in dit geval veel zaken zelf moet regelen.

Aan de andere kant zijn er (uiteraard) ook voordelen. Het belangrijkste voordeel bij een kapitaal uitvaartverzekering is de volledige keuzevrijheid die de nabestaanden hebben tijdens het regelen van de uitvaart.

Met het geld dat door een kapitaal uitvaartverzekering wordt uitgekeerd gaat de familie zelf op zoek naar een begrafenisondernemer die de uitvaart moet gaan verzorgen. Met hem wordt het hele draaiboek van de begrafenis of crematie doorgenomen inclusief de aankleding. De familie heeft de beschikking over een vast bedrag dat bij het afsluiten van de kapitaal uitvaartverzekering wordt afgesproken.

Het is dus logisch om het uit te keren bedrag aan te passen aan de persoonlijke wensen. Iemand die een uitgebreide uitvaart wenst zal zich daarom voor een hoger bedrag laten verzekeren dan iemand die de voorkeur geeft aan een sobere begrafenis of crematie. Overigens krijgen de nabestaanden in het geval van een kapitaal uitvaartverzekering altijd het volledige polisbedrag uitgekeerd, zelfs als dit bedrag niet volledig wordt besteed aan de plechtigheid kan de verzekeringsmaatschappij dit bedrag niet terugvorderen.

De natura sommenverzekering

De natura sommenverzekering lijkt sterk op de kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura sommenverzekering hebben de nabestaanden namelijk (net als bij de kapitaal uitvaartverzekering) de volledige vrijheid om een begrafenis of crematie naar eigen inzicht in te richten. De begrafenisonderneming wordt zelf uitgezocht en in overleg met de uitvaartverzorger wordt de crematie of begrafenis ingedeeld en ingericht.

Er is echter één belangrijk verschil tussen de natura sommenverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura sommenverzekering zijn de nabestaanden verplicht om het volledige uitgekeerde bedrag te besteden aan de begrafenis- of crematieplechtigheid. Dit in tegenstelling tot de kapitaal uitvaartverzekering waarbij de familie volledige vrijheid heeft over de besteding van het uitgekeerde bedrag.

Bij extra wensen: een extra verzekering

Zoals al is uitgelegd is een natura verzekering een hele degelijke verzekering waarbij de familie veel werk uit handen wordt genomen door een aangesloten uitvaartondernemer. Dat is vanzelfsprekend een geruststellende gedachte. Toch kan een natura uitvaartverzekering soms net niet helemaal tegemoet komen aan de specifieke wensen die iemand kan hebben. Een voorbeeld is de kist.

Vaak kan de familie kiezen uit een aantal sobere kisten, dat is uiteraard geen probleem tenzij de overledene te kennen heeft gegeven prijs te stellen op een mooiere kist, of de familie vindt de keuze uit de kisten te summier. In dat geval is het verstandig om een gedeelte van de uitvaart in geld te verzekeren naast de natura verzekering. Deze oplossing staat bekend als de combinatie uitvaartverzekering.

Voor een overzicht van andere verzekering, zoals het vergelijken van een zorgverzekering, kunt u tevens terecht op deze website.

Je uitvaart en uitvaartverzekering vergelijken zijn beide zaken waar je liever niet teveel over nadenken maar het is verstandig om dit toch eens te doen om ervoor te zorgen dat zaken goed geregeld zijn en je je nabestaanden niet op onnodige kosten jaagt.

4.6/517 ratings