Verzeker je tegen slecht weer…

Leestijd: 2 minuten

Voor Nederlanders is, met name de tweede helft van augustus, een dram op meteorologisch vlak. Het is te koud voor de tijd van het jaar en geregeld valt er een bui die soms zelfs de vorm van een wolkbreuk aanneemt. Maar ja, je doet er niets aan, het weer moet je maar nemen zoals het komt.

Italianen nemen verzekeringsmaatregelen tegen slecht weer

Ook in Italië zijn ze het slechte weer meer dan zat. Zelfs zo erg dat Italiaanse hotels een oplossing hebben bedacht voor toeristen die lijden onder slecht weer. Namelijk een verzekering tegen slecht weer. Dit creatieve idee moet mensen overtuigen om er tussen uit te gaan, ook als de vooruitzichten slecht zijn.

Met korting verblijven in een hotel

De ‘verzekering’ kan niet afgesloten worden bij een verzekeringsmaatschappij maar is een overeenkomst tussen het hotel en de klant. Is er (veel) regen gevallen dan kan de klant korting krijgen en soms zelfs gratis overnachten in het hotel. Uiteraard is dit een goede manier om aandacht te trekken en reclame te maken.

Van tien procent korting tot een gratis overnachting

Zoals te voorspellen was zijn diverse Italiaanse hotels inmiddels onderling de strijd aan gegaan om de klant de beste “slechtweerverzekering” te geven. Zo kan je in de buurt van Venetië in enkele hotels gratis overnachten als er meer dan drie millimeter regen is gevallen. Wel moet er dan vooraf één euro toeslag op de kamerprijs betaald worden. Een kwestie van goed naar het weerbericht kijken dus.

Andere hotels gaan niet zo ver om de klant een volledig gratis overnachting te bieden, maar ook bij hen kan een ‘slechtweerverzekering’ voor de vakantieganger goed uitpakken. Zo wordt er door een aantal hotels in de omgeving van Udine de helft van de kamerprijs teruggegeven en kunnen toeristen bij een aantal hotels in Toscane een korting van ongeveer tien procent verwachten.

Met name bedoeld voor Italianen

Volgens een aantal hoteleigenaren is het bieden van korting bij slecht weer voornamelijk bedoeld om Italianen over de streep te trekken. Die gedragen zich op een vakantie in eigen land namelijk op een andere manier dan buitenlandse toeristen. De Italianen komen vakantie vieren om aan het strand te kunnen liggen. Zijn de vooruitzichten slecht dan komen ze gewoon helemaal niet. Buitenlandse toeristen laten zich over het algemeen minder snel afschrikken door slechte weersberichten. Is het een dag regenachtig dan gaan zij gewoon naar een museum in plaats van naar het strand.

4.1/55 ratings