Verzekeraar Aegon gaat op de Portugese toer

Aegon VerzekeringenDe Nederlandse financiële dienstverlener Aegon heeft op 14 augustus de resultaten over het tweede kwartaal bekend gemaakt. Uit de cijfers bleek dat de verzekeraar met dank aan goede beleggingen 43% meer nettowinst had behaald dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De totale nettowinst kwam uit op een bedrag van niet minder dan 343 miljoen euro. Ook werden er beduidend meer financiële producten verkocht. De verkoop hiervan steeg het afgelopen kwartaal met 5 procent. Resultaat: er werd voor maar liefst 2,1 miljard euro verkocht.

Aegon Verzekeringen

Helaas voor Aegon was er niet alleen goed nieuws te melden. In Groot-Brittannië en Nederland daalde de verkoop van levensverzekeringen. Hierdoor kwam het totaal aantal afgesloten levensverzekeringen twee procent lager uit dan in het vorige kwartaal. Daar stond dan weer tegenover dat, vooral in de Verenigde Staten, meer andere soorten verzekeringen werden verkocht. In totaal steeg het aantal verkochte verzekeringen in de VS met een derde.

Aegon bestormt de Portugese markt

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Aegon ook enkele plannen voor de toekomst bekend. De bedoeling is om ook in Portugal verzekeringen aan te gaan bieden. Om dit te kunnen doen wordt er een overeenkomst gesloten met Banco Santander uit Spanje. Deze bank die de grootste bank is in de Eurozone heeft een Portugese tak onder de naam Banco Santander Totta. Aegon gaat nu zijn verzekeringen aanbieden aan de twee miljoen Portugese klanten van deze tak. Om dit mogelijk te maken neemt Aegon een belang van 51 procent in de verzekeringsactiviteiten van Banco Santander Totta.

Slecht nieuws voor Britse dochter Aegon

Hoewel de kwartaalcijfers uitstekend waren en de markt in Portugal voor Aegon open lijkt te liggen was er in de afgelopen periode ook slecht nieuws. Een Brits dochterbedrijf van de verzekeraar, Stonebridge, kreeg een forse boete opgelegd door de Britse financiële toezichthouder FCA. In totaal was met de boete 8,4 miljoen pond (10,5 miljoen euro) gemoeid. Volgens de toezichthouder zou Stonebridge klanten hebben misleid bij de telefonische verkoop van verzekeringen. De producten zouden te duur zijn en ook zouden de klanten niet goed genoeg zijn ingelicht. Het aantal gedupeerde klanten in Groot-Brittannië en een aantal andere Europese landen zou bijna een half miljoen mensen bedragen. Bridgestone betaalde tot nu toe al ongeveer 400.000 pond compensatie aan Britse klanten die gedupeerd waren door de verzekering. Al met al heeft deze ontwikkeling de kapitaalpositie van Aegon niet aangetast. Het bedrijf keerde een interimdivident uit van elf cent per aandeel.