Verzekerd buiten Europa

Verzekerd buiten EuropaAls je een doorlopende reisverzekering afsluit dan denk je vaak dat alles ten alle tijden geregeld is. Wat je vaak niet beseft is dat niet altijd alles gedekt is. De meeste reisverzekeringen zijn verzekeringen voor binnen Europa. Ga je op vakantie buiten Europa in bijvoorbeeld Egypte dan is de kans groot dat je reisverzekering het niet dekt. Sommige reisverzekeringen dekken wel buiten Europa, maar alleen landen aan de Middellandse Zee. Egypte is dan weer wel verzekerd, maar een vakantie naar Amerika is niet gedekt door de reisverzekering. Mocht je buiten Europa op vakantie gaan dan is het belangrijk om je verzekering te controleren op werelddekking. Vooral omdat je anders niet verzekerd bent tijdens je vakantie.

Klik hier om reisverzekeringen te vergelijken

Tijdelijk upgraden van doorlopende reisverzekering

Sommige doorlopende reisverzekeringen begrijpen dat je niet het hele jaar door een werelddekking nodig hebt. Een werelddekking is vaak per maand een stuk duurder dan de standaard Europa dekking. Je wilt dus niet een jaar lang een extra hoge premie betalen. Hierdoor kan je bij sommige reisverzekeringen tijdelijk upgraden naar een werelddekking. Je betaald zo de maand dat je buiten Europa op vakantie gaat iets meer dan normaal en hierna betaal je weer het normale tarief. Dit moet je wel even van te voren informeren bij je reisverzekering.

Extra kortlopende reisverzekering afsluiten

Als je een heel jaar voor een werelddekking moet betalen dan kan je even kijken wat goedkoper is. Het kan dan soms goedkoper zijn om alleen een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor de vakantie buiten Europa. Vooral als het slechts eenmalig voorkomt dan kan dit voordeliger zijn dan een doorlopende reisverzekering upgraden. Het is hierbij heel belangrijk dat je even de prijzen en mogelijkheden met elkaar vergelijkt. Je bent zo op de hoogte wat de voordeligste oplossing is voor een vakantie in het buitenland.

Dekking zorgverzekering kosten buiten Europa

Binnen Europa ben je standaard door je eigen zorgverzekering verzekerd voor medische kosten. Binnenkort veranderen er verschillende dingen in ons zorgsysteem. Zo ben je straks niet meer verzekerd voor ziektekosten buiten Europa. Ga je dus in Amerika op vakantie en kom je in het ziekenhuis terecht? Dan draai je zelf op voor de kosten. De kosten van een ziekenhuisbezoek in Amerika kunnen flink oplopen. Gelukkig heb je met een werelddekking vaak dekking voor ziektekosten. Het is belangrijk om dit even snel na te kijken voordat je op vakantie gaat buiten Europa. Je kunt dit het beste al nakijken voordat je een reisverzekering afsluit zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Direct vergelijken en afsluiten

Online kan je direct de polissen online vergelijken en eventueel afsluiten. Zorg ervoor dat je alles goed nakijkt en je zo klaar bent voor de vakantie. Je kunt zo veilig op vakantie gaan en thuiskomen zonder verassingen. Als alles goed geregeld is dan zijn alle onvoorziene kosten en schade verzekerd door je eigen reisverzekering. Lees online de verschillende polissen en sluit direct tegen een voordelige online premie je reisverzekering af via onze website. Je bent zo altijd het voordeligste uit voor een reisverzekering met werelddekking.