Voorkom inbraak tijdens het WK voetbal!

Inbraak tijdens tijdens het WK voetbalEen goede inboedelverzekering beschermt je tegen financiële schade die op kan treden als je het slachtoffer wordt van woninginbraak. Het is dus belangrijk om je inboedelverzekering goed op orde te hebben, het dievengilde zit namelijk ook deze zomer niet stil. Toch is voorkomen nog altijd beter dan genezen. En daar zit hem nu net de kneep: juist in de zomer is het voor dieven en inbrekers soms relatief eenvoudig om hun slag te slaan. Door het warme weer staan ramen en deuren vaak open. Daardoor lucht het huis lekker door, maar kan ook een gouden kans voor criminelen betekenen.

Extra risico op inbraak tijdens het WK voetbal

Het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië staat voor de deur. Miljoenen mensen zullen gaan genieten van de prestaties van het Nederlands elftal. De politie waarschuwt echter dat juist tijdens het Wereldkampioenschap de kans op een inbraak of een woningdiefstal groot is. Tijdens de wedstrijden gaan veel mensen naar familie of vrienden om samen naar het voetbal te kijken. Hierdoor zijn veel woningen op die momenten verlaten. Dit feit, in combinatie met deuren en ramen die niet goed zijn afgesloten, zorgt ervoor dat inbrekers eenvoudig kunnen ‘scoren’.

De politie intensiveert de controles

De Nederlandse politie is zich zeer bewust van de kans dat het aantal woninginbraken tijdens het WK mogelijk sterk toe zal nemen. Daarom zal er door agenten intensiever worden gepatrouilleerd en wordt er extra aandacht besteed aan deuren en ramen die niet goed zijn afgesloten. Dit moet bewoners een veiliger gevoel geven. Toch ligt de meeste verantwoordelijkheid, terecht, bij de bewoners zelf. Door het huis goed af te sluiten als men vertrekt kan een hoop ellende voorkomen worden. Om bewoners hier extra attent op te maken laat de politie zogenaamde ‘oranje preventievoetjes’ achter als er wordt geconstateerd dat een woning niet voldoende is afgesloten. De preventievoetjes worden in de woning achtergelaten. Op de kartonnen voetjes staan tips om woningen beter te beveiligen tegen inbraak. Ook moet een preventievoetje een schrikeffect veroorzaken bij de bewoners; er is namelijk iemand in de woning geweest. In dit geval was het (gelukkig) de politie, de volgende keer is het misschien een crimineel!