Waar moet je op letten bij een reisverzekering?

Waar moet je op letten bij een reisverzekering?Een reisverzekering is een speciale verzekering die je tijdens je vakanatie dekt voor de kosten die ontstaan door gebeurtenissen zoals diefstal of ongelukken of andere nare omstandigheden, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Zo worden ziektekosten vergoedt die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook reddingskosten, kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte en vergoeding van gestolen bagage vallen onder de dekking. Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online afsluiten, zelfs nog één minuut voordat je op vakantie gaat. Toch zijn er verschillende aspecten waar op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Let op je eigen risico

Eén van de punten waar je op moet letten is het eigen risico van de reisverzekering. De meeste reisverzekeraars vergoeden reisbagage tot één jaar oud tegen de nieuwwaarde. Goederen ouder dan deze termijn worden slechts tegen dagwaarde vergoedt.
Het verschil tussen dagwaarde en nieuwwaarde kan in de honderden euro’s lopen. Artikelen die voor jou van grote (emotionele) waarde kunnen zijn, worden door de reisverzekeraars soms afgeschreven. Raadpleeg daarom de voorwaarden welke termijn de reisverzekeraar hanteert voor het vergoeden van de nieuwwaarde.

Dagwaarde

In de praktijk blijkt dat het grootste gedeelte van de kosten dat via de reisverzekering geclaimd wordt, kleine bedragen tot 150 euro betreft. Meestal blijft er geen vergoeding over als het eigen risico er af wordt getrokken. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Het eigen risico kan ook voor onduidelijkheid zorgen. Veel reizigers denken dat ze alles vergoedt krijgen, maar komen van een koude kermis thuis als blijkt dat de verloren eigendommen slechts tegen dagwaarde vergoedt worden.

Waar moet je op letten bij een reisverzekering afsluiten?

Daarnaast moet je letten op de voorwaarden van de reisverzekering. In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door de reisverzekeraar. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde goederen worden gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt. Ben je van plan om bijvoorbeeld een dure laptop of camera mee te nemen? Kijk dan naar de hoogte van de vergoeding in geval van schade.

Vergelijken

Het is altijd verstandig om bij het afsluiten van een reisverzekering even rond te kijken op internet, zo kom je op ten duur bij de beste prijs met de beste voorwaarden uit. Hier zijn diverse vergelijkingssites voor zoals deze. Op deze website kun je uitgebreid  je reisverzekering vergelijken tot je 100 procent zeker weet welke reisverzekering je af wilt sluiten. Zo ga je nooit onvoorbereid op reis. Als je op reis gaat is een reisverzekering dan ook zeker een aanrader.