Zakelijke Reisverzekering

Zakelijke reisverzekering vergelijken? Start Hier. Het is altijd prettig om een reisverzekering tot je beschikking te hebben wanneer je in het buitenland verblijft. Ver van huis wil je natuurlijk niet in de problemen raken. In de meeste gevallen sluit je dan een reisverzekering af zodat je met een veilig gevoel op vakantie kan. Maar wat als je nu voor zakelijke doeleinden op pad bent? Dan voldoet een gewone reisverzekering niet. Ben je op zoek naar een reisverzekering die ook zakelijke reizen dekt dan moet je daar bij het vergelijken van reisverzekeringen dus goed rekening mee houden.

Over deze vergelijking

Zakelijke Reisverzekering Vergelijken

Wanneer je een reisverzekering voor een zakenreis af wilt sluiten zijn er verschillende opties. De meeste verzekeraars kennen de zogenaamde zakelijke module. Dit is een aanvullende dekking die bovenop de standaard reisverzekering komt en dekking geeft als je voor je werk in het buitenland bent.

Hoewel deze module vaak iets extra’s kost ben je gemiddeld ongeveer even duur uit als iemand die op vakantie gaat. Die laatste persoon zal namelijk vaak kiezen voor extra dekking van sportieve activiteiten, en geef toe dat heb je als zakelijke reiziger niet echt nodig; de kans dat je met je zakenpartner gaat bungeejumping is immers zo goed als nul.

In plaats van een extra module op een normale reisverzekering kan je er ook voor kiezen een verzekering af te sluiten die speciaal is ontwikkeld voor de zakelijke reiziger. Het verschil met de standaard reisverzekering is bijvoorbeeld dat apparatuur tot een hoger bedrag, of zelfs volledig, wordt gedekt.

Dit is essentieel voor de zakelijke reiziger omdat je voor je werk vaak duurdere spullen bij je hebt. Voorbeelden hiervan zijn laptops, telefoons of representatieve, en dus dure, zakelijke kleding.

Een hogere servicegraad

Zakelijke reisverzekering vergelijken

Verzekeringszaken zijn nooit leuk als je er als gedupeerde mee te maken krijgt. Dat geldt voor toeristen, maar misschien nog wel meer voor zakelijke reizigers. Tijdens een zakenreis ben je namelijk onderweg om klanten of opdrachtgevers te spreken, en mogelijk belangrijke contracten in de wacht te slepen. Is voor een vakantieganger de diefstal van een mobiele telefoon uitermate vervelend, voor de zakelijke reiziger kan dit een (kleine) ramp betekenen.

Omdat de aanbieders van zakelijke reisverzekeringen dit onderkennen krijg je bij het afsluiten van een zakelijke reisverzekering vaak een hogere mate van service. Zo is het bij een zakelijke reisverzekering gebruikelijk dat je 24 uur per dag contact op kunt nemen met de verzekeringsmaatschappij. Dit geldt meestal zelfs voor zaken die niet enorm ernstig zijn, maar wel vervelend zoals bijvoorbeeld een verloren reisdocument.

Privéreizen laten dekken door een zakelijke reisverzekering

Net zoals je een zakenreis door middel van een extra module kan laten dekken met een ‘gewone’ reisverzekering kan dit omgekeerd vaak ook. Diverse aanbieders van zakelijke reisverzekeringen bieden je namelijk de mogelijkheid om ook privéreizen onder de dekking te laten vallen.

Dit kan vaak heel makkelijk door een extra module in de zakelijke reisverzekering op te nemen. Sterker nog, wil je de zakelijke reisverzekering gebruiken voor een ‘risicovolle’ vakantie, bijvoorbeeld een wintersportvakantie, dan is dit in de meeste gevallen gewoon mogelijk.

Laat familieleden meeverzekeren

Stel je moet voor je werk naar Parijs. Deze stad staat bekend als de romantische lichtstad en daarom zou het jammer zijn om je tijd hier alleen te besteden aan zakelijke afspraken. Zou het niet leuk zijn als jij je partner mee zou kunnen nemen?

Verzekeringstechnisch hoef je je daar in elk geval geen zorgen om te maken: de meeste zakelijke reisverzekeringen hebben een extra module waardoor meereizende partners (en soms zelfs kinderen) gewoon meeverzekerd zijn. hetzelfde geldt overigens voor je assistent, mocht je die bij je hebben. Dat is natuurlijk wel een stukje minder romantisch…

4.2/519 ratings